Logo
Fritzell & Pantzar Arkitektur AB, Munkbrogatan 2, 111 27 Stockholm

Fritzell & Pantzar Arkitektur AB grundades 2021 av John Pantzar och Jonah Fritzell. Vårt fokus ligger på identitetsstark gestaltning, hållbarhet och lustfyllda, produktiva processer – vilket ger oss återkommande och nöjda samarbetspartners. Sedan starten har kontoret vuxit till en handfull medarbetare och samarbetat med många av Sveriges mer profilerade utvecklare och fastighetsägare.

Kontakta oss

Förfrågningar

info@fritzellpantzar.se

Ansökningar

jobb@fritzellpantzar.se

Idé, design, genomförande

Vår ambition är att vara bra på tre saker: Idé, design och genomförande. Idéerna är alltid startpunkten för vårt arbete och grundar sig på en grundlig analys av projektets, platsens och kundens förutsättningar. I våra projekt tänker vi ofta på idéer som en serie av frågor. Designen är ett svar på de frågor som idéerna väcker. Så säkerställer vi en design som bär mening. Genomförande handlar om att skapa en hög kvalitet på det byggda resultatet, men också på varje varje skiss, ritning, diagram och bild på vägen dit.

Villa BB

Högst upp på klippan, med ögonen mot vattnet och skogen

Projekt:

Villa BB

Typ:

Villa

Status:

Bygglov

Storlek:

250 kvm

År:

2022 - 2023

Kund:

Privat

Villa BB ligger fritt på en klippa, utanför detaljplanelagt område och processen kantades av flera tomtbesök och samtal med kunden för att optimera placering av och utsikt från husets sociala delar och ett optimalt möte med marken.

Tre huvudutsikter identifierades under processen: Skogen bakom, bergstoppen bredvid och Mälaren nedan. Byggnads volym och fönstersättning har finjusterats för att skapa långa siktlinjer mot och rama in dessa element.

Resultatet blev ett hus med tre olika delar: Gäststuga och bastuhuset som ligger ingrävd i berget, entrédelen som står på backen och det gemensamma kök- och vardagsrummet som står på pelare ovan marken. Huvudhuset har en halvplansförskjutning med entrédelar och master bedroom i de nedre delarna. Vardagsrum och kök ligger på ett mittenplan och översta våningen innehåller sovrum, arbetsrum och allrum. Vardagsrummet ligger två steg ovanför matplatsen för att ge en obruten utsikten genom hela rummet mot Mälaren som ligger nedanför klippan.

Genom att fasaden kläs i natursten och järnvitriolbehandlad träpanel får huset precis de färger som finns naturligt på platsen. På så sätt smälter huset på ett ödmjukt sätt in i naturen, trots sitt höga läge och relativa storhet.